VDSzSz

Menetrend-módosításra is kényszerülhet a MÁV a szakszervezeti akció miatt

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete szerint a MÁV-Start Zrt. kénytelen lesz menetrendjét több vonalon átalakítani, annyian csatlakoztak a szakszervezeti akcióhoz, amelyben a napi 16 órás munkaidőre vonatkozó megállapodás felmondására kérték a kalauzokat.

2016.07.21 16:17MTI

A VDSzSz Szolidaritás csütörtöki közleménye szerint ezzel a munkavállalók komoly nyomást tudnak gyakorolni a vállalat vezetésére, amely keveset tett a létszámhiány felszámolására. Egyben szeretnék elérni két - a szakszervezet szerint jogtalanul elbocsátott - vezető jegyvizsgáló visszavételét.

A jegyvizsgálók beosztható munkaideje napi 12 óráról 16 órára emelhető, azaz napi 16 órát dolgozhatnak egyfolytában. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha ehhez az érintett munkavállaló hozzájárul, de ez esetben is bármikor visszavonhatja hozzájárulását - tudatta az érdekképviselet.

A VDSzSz Szolidaritás felhívta a figyelmet, hogy a jegyvizsgálók zöme havonta akár 200 órát is dolgozik, ami jelentős fizikai és mentális megterhelést jelent számukra, és így a törvényben maximált évi 300 túlóra felső határát is elérik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.