Környezetvédelem

Liget Budapest: nem szennyezett a Városligeti tó vize

A vadkacsák elpusztulását nem a vízminőség, hanem feltehetően betegség okozta.

2016.07.20 07:10MTI

A Liget Budapest kedd este tett közzé tájékoztatást Facebook-oldalán. Eszerint hétfő kora este a katasztrófavédelem ügyeletese, a Fővárosi Csatornázási Művek szakemberei és Városliget Zrt. munkatársai a helyszínen megállapították, hogy a Városligeti tó Vajdahunyad vár déli részén található öblében a víz sötétzöld színű, felszíne uszadékos, elpusztult tőkésréce teteme lebeg a felszínén. Halpusztulásra utaló jel nem volt.

Facebook/Liget Budapest

Tizennégy elpusztult vadkacsát távolítottak el a Városligeti tó Várárok felőli részéből, a Fővárosi Csatornázási Művek szakemberei mintát vettek a tóból, az eredmények szerint jó a vízminőség, beavatkozásra, vízcserére nincs szükség. Közölték továbbá, hogy a vadkacsák elpusztulásának okát az elhullott tetemek vizsgálata után lehet csak pontosan meghatározni.

A Liget Budapest hétfő este közölte Facebook-oldalán: feltehetőleg ismeretlen eredetű mérgező anyag került a városligeti tó vizébe. A rendőrség környezetkárosítás gyanúja miatt feljelentéskiegészítést rendelt el az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.