Voks

Időközi önkormányzati választás lesz vasárnap Biharugrán

Polgármestert és helyi képviselőket választanak vasárnap a Békés megyei Biharugrán, ugyanis a képviselő-testület májusban feloszlatta magát.

2016.07.19 01:32MTI

Bai Zsolt jegyző az MTI-nek elmondta: 841-en szerepelnek a névjegyzékben, ennyien szavazhatnak a négy polgármester- és a tizenkilenc képviselőjelöltre.

Vígh Ilona (Fidesz-KDNP) korábbi polgármester mellett indul a településvezetői tisztségért a független Nagy László, Tóth Jenő és Makra Tibor. Makra Tibor a 2014-es önkormányzati választáson egyetlen szavazattal maradt alul a 2006 óta polgármester Vígh Ilonával szemben.

A képviselő-testületbe négy tagot választanak, a tizenkilenc jelölt közül Gyulai Mihály a Fidesz-KDNP színeiben indul, a többiek függetlenként.

A testület feloszlatását májusban Bíró Gyula (Fidesz-KDNP), a helyi ügyrendi bizottság elnöke kezdeményezte, a Békés Megyei Hírlap cikke szerint azért, mert problémákat észlelt a település közfoglalkoztatási programjánál.

"A költségvetés átnézésekor fény derült arra, hogy olyan anyagok megvásárlása szerepel a tételek között, amelyek soha meg nem fordultak a polgármesteri hivatal udvarán, egyes beruházásokat túláraztak, 2014-ben megvalósult fejlesztéseket tüntettek fel tavalyiként. Emellett olyan embereket szerepeltettek a közfoglalkoztatási programban, akik soha nem dolgoztak a projektekben" - idézte a lap Bíró Gyulát.

Az önfeloszlatás mellett a testületből hárman szavaztak, a polgármester és az alpolgármester nem támogatta a javaslatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.