Érdekeket sérthet

Liget Budapest: a PM megtámadja a birtokvédelmi határozatot

A Párbeszéd Magyarországért jogtalannak és több ponton érdekeket sértőnek tartja a városligeti Kertemre kiadott jegyzői birtokvédelmi határozatot, ezért a Pesti Központi Kerületi Bíróságon megtámadja azt.

2016.07.12 13:28MTI

A párt szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt kifogásolta, hogy - véleménye szerint - a VIII. kerületi jegyző nem bizonyította hitelesen, hogy a Bont-Tör Zrt. és a Városliget Zrt. az ingatlan jogszerű birtokosai. Tordai Bence szerint a birtokvédelemről döntő hatóság nem vizsgálta, hogy a két cég valóban birtoklási helyzetben van-e és ha birtokosok is, jogszerűen birtokolják-e az ingatlant. A politikus hozzátette, hogy ezen felül a kézbesítés sem a kormányrendeletben előírtaknak megfelelően történt, a Ligetvédők ugyanis nem kapták meg időben a birtokvédelmi határozatot és vagyontárgyaikat sem hozhatták ki a területről.

A Párbeszéd Magyarországért szerint a bíróságnak fel kell függesztenie a birtokvédelmi határozatot addig, amíg a józsefvárosi jegyző és helyettese minden kérdésre nem felel, és nem támasztja alá bizonyítékokkal a határozat jogszerűségét - szögezte le Tordai Bence.

A józsefvárosi önkormányzat hétfőn azt közölte, hogy a Városliget meghatározott területének birtokvédelmére vonatkozó jegyzői határozat jogszerű, de aki azt sérelmesnek tartja, a bíróságtól kérheti megváltoztatását. A Danada-Rimán Edina jegyző által jegyzett, az MTI-nek küldött közleményben az is olvasható, hogy a határozat csak a Városliget Zrt. és a bontást végző cég birtokát képező területen birtokháborító magatartást tanúsító emberekre vonatkoztatható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.