Programajánló

Csaknem ötszáz fiatal nyaralhat honvédelmi táborokban

Az egyhetes táborokban a résztvevők megismerkedhetnek a haditechnikával, különböző fegyverekkel, légi járművekkel, továbbá részt vehetnek járőrfeladatokban, lövészeten is.

2016.07.01 02:34MTI

Csaknem ötszáz fiatal vehet részt a nyáron a Magyar Honvédség katonai táboraiban - közölte Eleki Zoltán, a Magyar Honvédség Kiképzési és Doktrinális Központ kiemelt főtisztje az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Tájékoztatása szerint a honvédelmi táborokban szeretnék bemutatni, milyen a katonaélet, a katonák napirendje, a fiatalok megtapasztalhatják a katonai "életérzést", a pályaválasztás előtt állók megismerhetik a honvédelmi hivatást mint lehetőséget.

Az egyhetes táborokban a résztvevők megismerkedhetnek a haditechnikával, különböző fegyverekkel, légi járművekkel, továbbá részt vehetnek járőrfeladatokban, lövészeten is. Mindemellett találkozhatnak tapasztalt, missziókat megjárt katonákkal - fejtette ki az alezredes.

Eleki Zoltán elmondta: a táborokba fiúk és lányok egyaránt jelentkezhetnek. Bővebb információk találhatók a honvedelem.hu oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.