Szavaztak

Két időközi választás lesz vasárnap

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert az egyik helyen a képviselő-testülete feloszlatta magát, a másikon a polgármester lemondott.

2016.06.30 23:31MTI

Két településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást. A Heves megyei Parádon polgármestert és helyi képviselőket is választanak vasárnap. Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a kétezer lakosú település képviselő-testülete március 31-én feloszlatta magát. A szavazásra jogosultak hat polgármesterjelölt közül választhatnak: Nagy Attila Tibor a Magyar Munkáspárt színeiben indul, Nagy Gergő Adrián, Kompos Tamás, Papp Zoltán, Mudriczki József jelenlegi polgármester és Szakács Zalán pedig függetlenként. A hat képviselő-testületi helyért huszonnégyen indulnak, többségük függetlenként, de van egy fideszes és négy munkáspárti jelölt is.

A Tolna megyei Kistormáson polgármester-választást tartanak, miután a falu korábbi vezetője, Csapó László - aki 2002-től volt független polgármestere a hegyháti falunak - április elsejével lemondott tisztségéről. A községben két független jelöltre, Pintér Ferencre és Tóth Henriettára lehet szavazni, jelenleg mindketten önkormányzati képviselők. A 358 lakosú településen 278 választásra jogosult voksolhat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.