Nat5

Helyettes államtitkár: meg kell szüntetni a gyerekek túlterheltségét

Az oktatásban a "kevesebbet, alaposabbat, türelmesebbet" elvet akarják érvényesíteni.

2016.06.29 09:46MTI

Az ősszel tárgyal a köznevelési kerekasztal a Nemzeti alaptanterv (Nat) ötödik módosításáról, amelynek egyik kiemelt pontja, hogy megszüntessék "a gyerekek hajszoltságát" - közölte a köznevelési helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Sipos Imre elmondta: a Nat5 koncepció gerince elkészült, a feladat az, hogy ezt őszre "felöltöztessék".

A koncepció elemei közül kiemelte annak megvizsgálását, hogy mikor kezdheti el egy kisgyerek az általános iskolát, emellett fontosnak nevezte az alapkészségek megerősítését és az iskolaszerkezet áttekintését.

Sipos Imre úgy fogalmazott, ma sajnos van egy verseny, hajszoltság a gyerekeknél, ezt szeretnék megszüntetni úgy, hogy az oktatásban a "kevesebbet, alaposabbat, türelmesebbet" elv érvényesüljön.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.