Ítélet

Zsarolás miatt négy év börtönre ítéltek egy férfit Debrecenben

Jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Járásbíróság egy helyi férfit, aki hivatalos személynek kiadva magát megzsarolt egy masszőrt.

2016.06.28 16:52MTI

Pocsai Edit hajdú-bihari főügyész az egy hete kihirdetett ítélettel kapcsolatban közölte: a bíróság hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolás bűntette miatt, gyorsított eljárásban döntött a vádlott büntetőjogi felelősségéről.

A vád szerint a debreceni férfi májusban mobiltelefonon felhívta a masszőrt és közölte vele, hogy egy fogyasztói jogokat védő szervezetnél dolgozik, ahová fogyasztói panasz érkezett ellene. Azt állította, hogy a masszőrnő százezer és kétszázezer forint közötti bírság kiszabására számíthat, de elkerülheti az eljárást, ha átad neki húszezer forintot.

A sértett - tartva a nagy összegű bírságtól - a vádlott instrukcióinak megfelelően átadta az összeget egy ismeretlennek, akitől később a közelben rejtőző férfi elvette a pénzt. Az ismeretlennek nem volt tudomása arról, hogy bűncselekmény elkövetéséhez nyújt segítséget - derült ki.

A sértettnek okozott kár nem térült meg, a többszörösen büntetett előéletű férfi - aki a zsarolást is próbaidőre felfüggesztett büntetése időszakában követte el - elköltötte a húszezer forintot. Az előzetes letartóztatásban lévő vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az ítélet jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.