BRFK

Liget Budapest: nem lett csontsérülése az előállított aktivistának

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerint nem keletkezett sem csontsérülése, sem törése a vasárnap éjjel, a Dózsa György úton előállított aktivistának.

2016.06.28 07:39MTI

Sajtóhírek szerint S. Eszternek a Városliget Zrt. székházánál intézkedés miatt letörött egy darab a vállcsontjából, amit egy későbbi röntgenfelvétel bizonyít. Az aktivista a Liget Budapest beruházása ellen tiltakozott.

A rendőrség az MTI érdeklődésére válaszolva felidézte, hogy vasárnap éjjel több bejelentés is érkezett, mert egy Dózsa György úti épület vagyonőre, illetve az épület előtt lévők között vita alakult ki.

A rendőrök a helyszínen lévőket igazoltatták és megadták a jogi felvilágosítást. Adataik szerint S. Eszter azt mondta, hogy az épület előtt szeretett volna egy falfestést elhelyezni, de az épületben lévő biztonsági őr ezt megakadályozta az aktivista kezének lefogásával.

Közölték továbbá, hogy felmerült a bűncselekmény gyanúja, ezért a rendőrök S. Esztert elfogták és előállították. Mivel ellenállt az intézkedésnek, így vele szemben - mint fogalmaztak -, a szükséges mértékben testi kényszert alkalmaztak. Mivel ez után csuklójában és jobb vállában fájdalmat érzett, a mentők orvosi vizsgálatra elvitték, de a vizsgálatok nem mutattak ki csontsérülést, illetve törést. S. Eszter panasszal nem el, és úgy nyilatkozott, hogy előállítása alatt sérülése nem keletkezett.

Az aktivista ellen rongálás megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, amelyben kihallgatták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.