Helyzet

Szijjártó: a Brexit után fejeknek kellene hullaniuk az EU-ban

A magyar külügy vezetője szerint teljesen helytelen, hogy az európai intézmények a brit népszavazás után is "a korábbi kudarchoz vezető politikát" erőltetik. Ezért teljesen legitim a felvetés, hogy az európai intézményeknél személyi konzekvenciákat kell levonni a Brexit után.

2016.06.27 16:56MTI

Teljesen legitimek azok a felvetések, a melyek szerint az európai uniós intézményeknek személyi konzekvenciákat kell levonniuk a brit népszavazás után - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Varsóban, miután részt vett 10 európai uniós tagország diplomáciai vezetőinek találkozóján.

Szijjártó Péter "teljesen helytelen és tévedésen alapuló iránynak" minősítette azt, hogy az európai intézmények a brit népszavazás után "a korábbi kudarchoz vezető politikát akarják még inkább aktivizálni".

A lengyel külügyminiszter által kezdeményezett varsói megbeszélésre azon európai uniós tagországok diplomáciai vezetőit hívták meg, melyek nem vettek részt a hat alapító tagállam szombati berlini külügyminiszteri megbeszélésén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.