Illegális bevándorlás

Tizenegy ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépése miatt

A bíróság valamennyi vádlottat egy évre kiutasította Magyarország területéről.

2016.06.27 15:20MTI

Tizenegy ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság az előző héten - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság valamennyi vádlottat egy évre kiutasította Magyarország területéről.

A vádlottak - akik iráni, afgán, algériai, koszovói, albán vagy marokkói állampolgárságúnak vallották magukat - a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt, illetve felett átbújva léptek illegálisan magyar területre.

A bíróság ítéleteit a vádlottak és védőik tudomásul vették, így azok jogerőre emelkedtek. A terheltek nem kérték az írásba foglalt ítélet anyanyelvükre fordítását.

A szóvivő kitért arra, hogy a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra egy hét alatt 32 menekültügyi kérelmet érintő beadvány érkezett, a folyamatban lévő ügyek közül 17 eljárás hatályon kívül helyezéssel, 13 elutasítással, kettő megszüntetéssel, kettő egyéb módon fejeződött be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.