Liget Budapest

Men in Black a Városligetben: már a magyar-belga meccs után megindult a Közlekedési Múzeum bontásának előkészítése

Alig ért véget a magyar-belga meccs, két tucat kopasz jelent meg a Közlekedési Múzeumnál, és kordonokkal vonták körbe az épületet, hogy a tiltakozók ne tudják tovább akadályozni a Liget-projekt részeként startoló gigaberuházást. Állítólag biztonsági okokból, mert a helyszín az épület megbontása közben élet- és balesetveszélyes.

2016.06.27 08:25MTI/ma.hu

Megkezdődött a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum régi, rossz állapotú épületének bontása - közölte a Városliget Zrt. hétfőn, miután lökdösődés és kisebb verekedés alakult ki a Ligetvédők és a helyszínre kirendelt rejtélyes "biztonsági emberek" között, akik a Városliget Zrt. megbízásából jártak el. Noha a rendőrség kiérkezett a helyszínre, de a jogvitát nem tudták megoldani a 444.hu szerint.

A tájékoztatás szerint a munkaterületet biztonsági okokból hétfőtől elkerítik, tekintettel arra, hogy a helyszín az épület megbontása közben élet- és balesetveszélyes. A zrt. kiemelte, hogy a bontás során egyetlen fát sem szükséges kivágni, a később kezdődő építkezés miatt érintett fákat pedig a Városligeten belül átültetik.

A társaság közleményében emlékeztetett: a Liget Budapest Projekt keretében a múzeum kívül-belül megújul. Egyfelől az eddiginél kétszer nagyobb kiállítótér jön létre, ami által egy 21. századi követelményeknek megfelelő, interaktív, digitális technológiákkal a közlekedés múltját és jövőjét bemutató új Közlekedési Múzeum jöhet létre. Több műtárgy még szállításra vár a raktárba, ezek biztonságos és szakszerű kiemeléséhez esetenként az épület szerkezetét, födémrendszerét is meg kell bontani.

Az épületet az alapításkori (1899) állapota alapján állítják helyre, ugyanakkor az épületen belül kortárs, 21. századi belsőépítészeti megoldásokkal új kiállítás, kilátó és közösségi tér jön létre.

A Közlekedési Múzeum új épülete az eddiginél kisebb helyet foglal el a Városligetben, a bővítés a föld alatt történik, az eddigi 20 méter széles aszfaltozott parkoló helyén pedig zöldfelületet hoznak létre - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.