Oktatás

Közoktatási rendeletet és törvényt is módosíttatna Budafok-Tétény

A kérés lényege, hogy a kerületi Kliknél dolgozók végezhessék továbbiakban is a fenntartói feladatokat felügyelő-ellátó munkát.

2016.06.24 08:16MTI

Budafok-Tétény önkormányzata szeretné elérni, hogy július elsejével jöjjön létre egy dél-budapesti tankerületi központ, XXI.-XXII.-XXIII. kerületi illetékességgel, emellett az iskolafenntartói feladatokból is többet adnának az erre vállalkozó helyhatóságoknak.

Az iskolák ügyében Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester levélben fordul Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez - tudatta az önkormányzat csütörtökön közleményben az MTI-vel.

Közlésük szerint a kerület képviselő-testülete kezdeményezi az oktatásért felelős miniszternél, hogy készítse és terjessze elő az állami köznevelési közfeladat ellátásában fenntartóként részt vevő szervekről, valamint a Klebelsberg Központról szóló kormányrendelet módosítását. A kérés lényege, hogy a kerületi Kliknél dolgozók végezhessék továbbiakban is a fenntartói feladatokat felügyelő-ellátó munkát - írták.

Az önkormányzat vezetése azt is kéri, hogy a miniszter kezdeményezzen olyan törvénymódosítást, amely lehetővé teszi, hogy a szakmai irányításon - a tanügyigazgatáson, tanfelügyeleten -, valamint az ingyenes tankönyv és a pedagógusbérek biztosításán kívül minden, az iskolafenntartással összefüggő feladat kerüljön vissza azokhoz az önkormányzatokhoz, amelyek erre vállalkoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.