Brókerbotrány

A PSFN átadta a módosított kárrendezési törvénynek megfelelő adatokat a Kárrendezési Alapnak

Az Alap a törvény hatályba lépésétől számított 30 napon belül újraszámolja a brókerbotrány jogosult károsultjainak fizetendő pénzt.

2016.06.23 16:58MTI

Az Országgyűlés által módosított kárrendezési törvénynek megfelelően a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) soron kívül átadta a szükséges adatokat a Kárrendezési Alapnak, amely a törvény hatályba lépésétől számított 30 napon belül újraszámolja a brókerbotrány jogosult károsultjainak fizetendő pénzt - közölte a PSFN csütörtökön.

A társaság hangsúlyozta, a kárrendezési törvény június 13-án elfogadott módosítása változtatott a jogszabály alkalmazása során használatos hozam fogalmának meghatározásán. A módosítás a kárrendezési eljárásra jogosultak egy részét kedvezően érinti.

A módosítás lényege, hogy a kárrendezési összeg kiszámításakor csak a befektető által ténylegesen elért jövedelmet, és nem az értékpapírszámlán jóváírt kamatot kell levonni hozamként. Ez azt jelenti, hogy így több pénzt kaphatnak az érintett károsultak a Kárrendezési Alaptól - áll a közleményben.

A Kárrendezési Alap június 15-i közlése szerint a kárrendezési törvény módosításával mintegy 1,4 milliárd forinttal emelkedhet a kifizetés összege több mint 6 ezer brókerkárosult esetében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.