Felsőoktatás

Rétvári Bence: ma már biztonságosabbak a gólyatáborok

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint a tavaly nyári felsőoktatási törvénymódosításnak köszönhetően ma már biztonságosabbak a gólyatáborok.

2016.06.22 16:56MTI

évre súlyosbította.

A parlamenti államtitkár felidézte, hogy a korábbi gólyatábori erőszakos esetek után a kormány egyeztetett az egyetemek és a hallgatók képviselőivel. Az egyeztetések során mindegyik fél vállalta olyan intézkedések megtételét, amelyek biztonságosabb gólyatáborokat tudnak teremteni - emlékeztetett.

Kitért arra is, hogy a parlament tavaly nyáron fogadta el a felsőoktatási törvény módosítását. Ez fontos garanciát tartalmaz: tisztázták az egyetemi hallgatójelölt felvétel utáni, de még a beiratkozás előtti jogviszonyát. Emellett a szervezeti és működési szabályzatban külön ki kell térni a gólyatáborok szervezésére is. A rendezvény szervezéséért felelős személy nevét a meghívóban fel kell tüntetni, valamint személyi azonosító adatait és elérhetőségét az egyetem rendelkezésére kell bocsátani.

Mindazzal, hogy valaki a nevével vállalja a rendezvény szervezését, a felelősségi viszonyok sokkal tisztábbakká válnak. A minőségi felsőoktatás csak minőségi gólyatáborral kezdődhet - fogalmazott Rétvári Bence.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.