Illegális bevándorlás

Bakondi: a kormány mindent megtesz, hogy elérjék az uniós politikai szemléletváltást

"Szakítani kell azzal, hogy a fő politikai irány a befogadás, letelepítés, az integráció és a szétosztás."

2016.06.22 08:05MTI

A magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy elérje az Európai Unió migrációs politika szemléletváltását - emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Bakondi György hangsúlyozta: szakítani kell azzal, hogy a fő politikai irány a befogadás, letelepítés, az integráció és a szétosztás. Arra az alapkérdésre kell összpontosítani, hogy Európának képesnek kell lennie határainak megvédésére és biztosítani kell a külső határokon azt a kontrollt, ami a befelé igyekvők biztonságos ellenőrzését és az Európai Unió polgárainak biztonságát szolgálja.

A főtanácsadó kitért arra is, egyetértenek az osztrák politikai véleménnyel, hogy az Európai Unió külső határain kívül kell telepíteni azokat a hotspotokat, ahol végrehajthatók a szűrések, és a határra csak azok érkezzenek, akik biztonságos ellenőrzését végrehajtották, akikről tudják kicsodák, milyen célból jönnek és valóban jogosultak-e politikai menedékjogra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.