Calicivírus

Harmincketten lettek rosszul egy angyalföldi étteremben

Tömeges megbetegedés történt azok között a vendégek között, akik az egyik angyalföldi grillétteremben fogyasztottak néhány héttel ezelőtt, három ember közülük kórházi ellátásra is szorult.

2016.05.31 12:26Havariapress

Az étterem üzemeltetőjét teljes fertőtlenítésre kötelezte és több százezer forintra bírságolta az illetékes népegészségügyi hatóság.

A XIII. kerületi Visegrádi utcai Trófea Grill étterem vendégei közül a közelmúltban többen is hasmenést kaptak és hányással járó rosszullétre panaszkodtak. A tömeges rosszullétek miatt az illetékes ÁNTSZ vizsgálatot indított az étteremben.

Az egy hétig tartó vizsgálat során valamennyi ételmintát bevizsgálták és mind a 38 alkalmazottól székletmintát vettek. A vizsgálat adataiból arra lehet következtetni, hogy ebben az időszakban az éttermi dolgozók között calicivírus járvány zajlott, melynek során a konyhai eszközök és az ételek is szennyeződhettek.

A vendégek közül 32 fő betegedett meg ételfogyasztást követően, ebből három fő kórházi ellátásra szorult. A történtek miatt a fővárosi kormányhivatal népegészségügyi osztálya elrendelte az étterem minden helyiségének fertőtlenítőszeres nagytakarítását, a dolgozók soron kívüli székletszűrő vizsgálatát, az üzemeltetővel szemben egészségügyi bírság kiszabásáról intézkedtek.

Az élelmiszerlánc-biztonsági társhatóság, valamint az étterem üzemeltetője saját hatáskörben is hozott olyan intézkedéseket, melyek a hasonló esetek megelőzését szolgálják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.