Szegregáció

Kormányszóvivő: egyetlen fejleményt sem vett figyelembe az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság egyetlen fejleményt sem vett figyelembe, mielőtt kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a roma gyerekek iskolai szegregációja miatt.

2016.05.27 08:44MTI

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az Európai Bizottság egyetlen fejleményt sem vett figyelembe, mielőtt kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a roma gyerekek iskolai szegregációja miatt.

A kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában azt mondta, Magyarországon hajtották végre a legkövetkezetesebben az integrációs stratégiát, és ennek eredményei már láthatóak voltak.

Megjegyezte, nem tarthatja nyilván Magyarország a gyermekeket származás alapján, ezért érdekes kérdés, hogy Brüsszel honnan tudja, ki milyen származású.

A menekültválsággal kapcsolatban Kovács Zoltán azt mondta, a dublini egyezményt tavaly egyes országok következetesen nem tartották be, emiatt Magyarországot, amely elkezdte az ide érkező emberek azonosítását, nem lehet megbüntetni. Hozzátette: egyre több ember gyűlik össze a "dublini listán", amelyen azok szerepelnek, akik nem jogosultak menedékjogra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.