Gyereknap

Csaknem ötven zsák játékot gyűjtött össze gyermekeknek a honvédség

Az adományokat gyermeknap alkalmából a héten osztják szét több intézmény gyermekei számára.

2016.05.26 11:34MTI

Csaknem ötven zsák játékot gyűjtöttek gyermekeknek a honvédségi szervezetek. Az adományokat gyermeknap alkalmából a héten osztják szét több intézmény gyermekei számára - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a tíz vidéki és négy budapesti katonai szervezet, valamint a HM plüssöket, társasjátékokat, könyveket, ruhákat és cipőket gyűjtöttek össze. A játékokat a katonák két határmenti település oktatási intézményébe - a tompai Bokréta Önkormányzati Óvodába és a körmendi Mátyás király utcai Óvodába -, valamint Budapesten, a Cseppkő utcai Gyermekotthonba, a Heim Pál és a Bethesda Gyermekkórházakba viszik el.

A budapesti Cseppkő Gyermekotthon lakóinak csütörtök délután a Magyar Honvédség Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ parancsnoka adja át az adományokat. A játékok átadása mellett, a honvédség tűzszerészkutya-bemutatóval és más élményszerű foglalkozással is kedveskedik az otthonban élő fiataloknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.