45.667.543 Ft.

143.000 Ft helyett 143.000 eurót kapott a fordítóiroda

Május 17-én több mint 45 millió forint érkezett Csobay-Novák Tamás számlájára. A fordítóirodát működtető férfi igencsak meglepődött az összegen...

2016.05.25 19:50ma.hu

A fordítóirodát működtető férfi meglepődött az összegen, hiszen ekkora megrendelések egyáltalán nem jellemzőek. Valóban volt megrendelés, a német cégnek fordítottak, amiért 143.000 Ft járt volna, a partner ehelyett 143.000 eurót utalt át - hangzott el az RTL Klub adásában. Az internetes bankban is jól látszik, mekkorát ugrott egy nap alatt Tamás számlaegyenlege. Téves utalás bárkivel előfordulhat, nemcsak más összeget utalhatunk vagy kaphatunk, de elírás esetén mehet más számlaszámra is a pénz.  Az átutalási rendszerben ugyanis csak azt ellenőrzik, hogy létező-e a bankszámlaszám. Ha ennek megfelel, mehet az utalás!  Ha többet kaptunk a várt összegnél vagy nem mi vagyunk a címzettek, mégis mi kaptuk az utalást, nem tarthatjuk meg a pénzt. Jelezni kell a pénzintézetnél, hiszen ez jogalap nélküli gazdagodás.

Tamás törvénytisztelő állampolgár. A 45 millió Forint csak 2 napig volt a számláján. A visszautalás százezres tételét levonva a pénzt visszaadták a gazdájának. De vajon kinek nem tűnt fel, hogy 45 milliót tévesen utalt? Ha olyan pénzt kapunk amelynek nem mi vagyunk a címzettje, megtarthatjuk az összeget, de csak egy ideig, mivel biztosak lehetünk benne, hogy a küldő jogi úton fogja  visszaperelni, hiszen ezek a követelések csak 5 év után évülnek el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.