Fidesz

Kósa: az alapjövedelem ellentétes az emberi természettel

Ugyanolyan, mint az ingyen sör.

2016.05.25 09:48MTI

Az alapjövedelem ellentétes az emberi természettel, az élet teljesen máshogy működik - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője a TV2 Mokka című műsorában szerdán.

Kósa Lajos azt mondta, hogy az elképzelés ugyanolyan, mintha ingyen sört kínálnának az állampolgároknak. A juttatás mögött húzódó gondolat az, hogy ne kelljen dolgozni, teljesítmény nélkül járjon pénz, ami a kommunizmust idézi - értékelte.

Kijelentette: a kormány mindenkinek segít, de elvárja, hogy ezért cserébe az emberek letegyenek valamit az asztalra; mindenkinek lehetőséget biztosítanak a munkára, a boldogulásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.