Nébih

Ellepik az ellenőrök a kalandparkokat

A csillebérci kalandparkban 2016. május 22-én történt esemény miatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendkívüli vizsgálatot rendel el az országban működő összes kalandparkban.

2016.05.25 08:16ma.hu
Illusztráció: Wikipédia

A szaktárca álláspontja szerint megengedhetetlen, hogy a veszélyes üzemű kalandparkok megfelelő biztonsági feltételek nélkül működjenek.

Az alapvető követelmények betartatása érdekében a fejlesztési minisztérium arra kéri a fővárosi és megyei kormányhivatalokat vezető kormánymegbízottakat, hogy a kalandparkok működését egy átfogó, rendkívüli vizsgálat keretében ellenőrizzék.

A vizsgálat kitér majd a kalandparkokat működtető cégek berendezéseinek megfelelőségi tanúsítványaira, a kezelő személyzet biztonságos működtetéshez szükséges képesítési igazolásainak meglétére. Az ellenőrzésnek az idegenforgalmi szezon kezdetére való tekintettel heteken belül le kell zárulnia.

A tárca bízik abban, hogy az országos szintű vizsgálat az üzemeltető cégeket fokozott körültekintésre készteti a biztonságos üzemeltetés, a hétvégihez hasonló balesetek megelőzése érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.