Bíróság

Tizenkét év fegyházra ítéltek egy unokáival erőszakoskodó férfit Nyíregyházán

A férfit három rendbeli, nevelése alatt álló, 18. életévét be nem töltött gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszak, valamint öt rendbeli, kiskorúak veszélyeztetésének bűntettében találta bűnösnek az első fokon eljáró tanács.

2016.05.24 16:22MTI

Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélt egy unokáival erőszakoskodó férfit kedden, nem jogerősen a Nyíregyházi Törvényszék - közölte a bíróság sajtószóvivője az MTI-vel.

Toma Attila tájékoztatása szerint a férfit három rendbeli, nevelése alatt álló, 18. életévét be nem töltött gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszak, valamint öt rendbeli, kiskorúak veszélyeztetésének bűntettében találta bűnösnek az első fokon eljáró tanács.

A vádlott és védője felmentésre, illetve másodsorban enyhítésre irányuló fellebbezést jelentett be.

A férfi lánya korábban meghalt, a gyámhivatal a nagyapát jelölte ki a nő öt gyermekének gyámjául. A vádlott 10 éves, 8 éves és 4 éves lányunokájával szemben követte el a különböző szexuális cselekményeket, míg két fiúunokáját tűzifalopásra késztette, alkohollal itatta és rászoktatta a cigarettázásra. A gyermekeket a vád szerint rendszeresen bántalmazta, vesszővel, nyújtófával verte. Sokszor éheztette is unokáit, és amikor nem vett nekik ételt, a szomszédokhoz küldte kéregetni őket. Személyi higiéniájukról sem gondoskodott megfelelően, koszos, hiányos ruházatban járatta őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.