Terrorveszély

EURO-2016 - A TEK is küld egy szakembert Franciaországba

A magyar válogatott és a szurkolók biztonsága érdekében a Terrorelhárítási Központ (TEK) szakembere is jelen lesz a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon, és napi kapcsolatban áll majd a biztonságért felelős helyi szervekkel.

2016.05.24 15:39MTI

A TEK keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: a kiutazás előtt tájékoztatót tartanak a magyar labdarúgó-válogatottnak a szükséges tudnivalókról, munkatársaik megismertetik a csapattagokkal az előírásokat, amelyeket be kell tartaniuk saját biztonságuk érdekében és a veszélyhelyzetek elkerüléséért.

Közölték: a labdarúgó Európa-bajnokság idején egy terrorelhárító a helyszínen folyamatosan kapcsolatban áll a helyi, biztonságért felelős szervekkel, hogy veszélyhelyzet esetén gyors legyen az információcsere, és minél hamarabb megtehessék a szükséges intézkedéseket.

A TEK a helyi hatóságokkal együttműködve mindent megtesz a sportolók és a szurkolók biztonságáért, és kéri, hogy mindenki tartsa be a helyi rendvédelmi szervek által bevezetett intézkedéseket és ajánlásokat - olvasható a közleményben.

A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságot június 10. és július 10. között rendezik meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.