Egészség, ügy

Tíz- helyett százmilliárdos bérrendezést ígér az egészségügyben a Fidesz

A jövő év végéig 100 milliárd forintos nagyságrendű bérrendezésre számíthatnak az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók.

2016.05.24 12:56MTI

A Fidesz-frakció az MTI-vel a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnökének keddi sajtótájékoztatójára reagált.

Szabó Tímea arról beszélt, pártja úgy számol, hogy jövőre csak mintegy tízmilliárd forint jut az egészségügyi szakdolgozók és orvosok valódi béremelésére.

A Fidesz-frakció közleményében úgy fogalmazott: Szabó Tímea vagy hazudik, vagy halvány fogalma sincs az egészségügy költségvetési támogatásairól.

A 2017-es büdzsében 325 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, mint a Gyurcsány-Bajnai-kormány utoljára benyújtott költségvetésében, és megegyezés esetén akár már idén elindulhat egy több éves egészségügyi béremelési program, amelyben a jövő év végéig 100 milliárd forintos nagyságrendű bérrendezésre számíthatnak az orvosok és egészségügyi szakdolgozók - fejtették ki. Megjegyezték, az egészségügyi dolgozók bérrendezésére eddig 300 milliárd forintot fordított a kormány.

A kormánypárt azt is közölte, hogy a rezidensek támogatására jövőre 2 milliárd forinttal, a betöltetlen háziorvosi praxisok betöltésére pedig 500 millió forinttal több támogatást biztosítanak.

Emellett országszerte újulnak meg a kórházak, a rendelők, a mentőállomások a kormány 500 milliárdos egészségügyi beruházásainak köszönhetően - sorolták.

Reagálásukat azzal zárták, hogy a Fidesz-kormány 2010 óta pótolja a Gyurcsány-Bajnai-kormány által az egészségügytől elvett pénzeket, a baloldal ugyanis 600 milliárd forintot vont ki az egészségügyből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.