Nyilvános fülkékből telefonált

Előzetesben a budaörsi áruházak felrobbantásával fenyegetőző férfi

Február óta tizenegy különböző alkalommal tett valótlan bejelentést arról, hogy bevásárlóközpontokban bomba fog robbanni.

2016.05.23 16:23MTI

Nem jogerősen előzetes letartóztatásba helyezték azt a 22 éves budapesti férfit, aki budaörsi áruházak felrobbantásával fenyegetőzött - közölte a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

Ibolya Tibor azt írta: a férfi a megalapozott gyanú szerint február óta tizenegy különböző alkalommal tett valótlan bejelentést arról, hogy bevásárlóközpontokban bomba fog robbanni. A hívásokat nyilvános telefonfülkékből kezdeményezte.

Ezen túlmenően további bűncselekmények gyanúja is felmerült - tette hozzá a fővárosi főügyész.

Az előzetes letartóztatást tizenegy rendbeli közveszéllyel fenyegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítványozta az ügyészség a Budai Központi Kerületi Bíróságon. A bűnismétlés veszélyét a bíróság is megalapozottnak találta, ezért előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottat.

Az intézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.