Illegális bevándorlás

Harmadszor indult magyar rendőri egység a macedón-görög határra

A kontingens június 21-ig vesz részt közös műveletben a macedón rendőrökkel, a cél a macedón-görög határ megerősítése.

2016.05.23 15:46MTI
police.hu

Harmadik alkalommal mennek magyar rendőrök a macedón-görög határra, a huszonöt résztvevőből álló különítményt Papp Károly országos rendőrfőkapitány indította útnak Budapesten hétfőn - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

A tájékoztatás szerint a kontingens június 21-ig vesz részt közös műveletben a macedón rendőrökkel, a cél a macedón-görög határ megerősítése.

Az együttműködés során a magyar rendőrök "járőrszolgálatot, őrzési és kísérési feladatokat látnak el a helyi rendőri erőkkel a közrend fenntartása és a jogsértések megelőzése érdekében" - írták.

A magyar fél hőkamerával felszerelt szolgálati járművel, "terepjáró képességű" szolgálati gépkocsikkal és kézi hőkamerákkal támogatja a határszakasz védelmét.

A Macedónia területén eljáró magyar rendőrök saját felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolhatják - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.