Vádemeléssel zárult a nyomozás

Bíróság elé állhat a halálos balesetet okozó kamionsofőr

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség azzal a lengyel kamionsofőrrel szemben, aki a gyanú szerint halálos balesetet okozott február végén a 47-es főúton, Hajdú-Bihar megyében.

2016.05.23 12:46Havariapress

A nyomozás adatai szerint február 27-én éjjel fél tíz körül két lengyel rendszámú kamion haladt Debrecen irányából Berettyóújfalu irányába a 47-es főúton, amikor a 32-es kilométerszelvényben az első jármű pótkocsijáról a hátsó kerék levált a tengelyről és nekicsapódott egy Debrecen irányába közlekedő Volkswagen személygépkocsinak.

A gépkocsi vezetője ennek következtében elvesztette uralmát járműve felett, átsodródott a menetirány szerinti baloldalra és frontálisan összeütközött a második lengyel kamionnal.

Az ütközés következtében három huszonéves férfi a helyszínen életét vesztette, míg egy negyedik társukat életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a mentők.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 30 éves lengyel sofőr ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást, ennek során bűnügyi őrizetbe vették a férfit és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a Debreceni Járásbíróság március 1-jén el is rendelt.

A rendőrség a nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a járási ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.