Kirekesztés

Gyűlöletkeltő cikk miatt büntették a Magyar Hírlapot

Az írásban Bayer Zsolt az iszlám követőit és a 14 évesnél idősebb migránsokat potenciális gyilkosoknak nevezte, ezért indított a médiatanács állampolgári bejelentésre hatósági eljárást.

2016.05.19 12:55MTI

Gyűlöletkeltő és kirekesztő cikk miatt szankciókat szabott ki a médiatanács a Magyar Hírlapra és internetes oldalára - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, amely az internetes tartalom haladéktalan eltávolítására, 250 ezer forintos bírság megfizetésére és a jogsértés elkövetéséről szóló közlemény közzétételére kötelezte az orgánumot egy tavaly novemberi publicisztika miatt.

A cikkben Bayer Zsolt az iszlám követőit és a tizennégy évesnél idősebb migránsokat potenciális gyilkosoknak nevezte, ezért indított a médiatanács állampolgári bejelentésre hatósági eljárást. A közleményt a határozat jogerőre emelkedésétől számított három napon belül a magyarhirlap.hu nyitóoldalán legalább egy hétig folyamatosan meg kell jelentetni.

A bejelentő eredetileg a szerzőtől a mandiner.hu oldalon ugyanaznap megjelent, tartalmilag nagyon hasonló írás miatt is panaszt tett, ezt - mivel a hírportál tagja a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének - a társszabályozó szerv vizsgálta. Itt a panaszos végül visszavonta bejelentését - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.