Illegális bevándorlás

Újratöltődnek menekültekkel a tranzitzónák a magyar határon

Már 12 ezer fölé emelkedett az év eleje óta a szerb-magyar határon az illegális határátlépők száma.

2016.05.19 07:38ma.hu

Hetente majdnem 450 migráns ad be menedékjogi kérelmet a magyar-szerb-határ két tranzitzónájában, Röszkénél és Tompánál - írja a Magyar Nemzet.

A lap a Bevándorlási és Állampolgársági Hivataltól kapott információk alapján arról írt, hogy majdnem minden nap kicserélődik a zónák állománya, azaz naponta új menedékkérők érkeznek - írja a Hirado.hu.

A hivatal adatai szerint május első hetében 442, előtte 435, az április 18-i héten pedig 452 migráns adott be menedékkérelmet a tranzitzónákban.

Folyamatos az illegális határátlépés is ezen a határszakaszon: már 12 ezer fölé emelkedett azoknak a migránsoknak a száma, akik az év eleje óta a kerítésen át jutottak Magyarországra, és akiket a magyar-szerb határ átlépésekor elfogtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.