Vagyon

Tippeljenek, ki a leggazdagabb magyar? Nem, nem ő...

A héten jelent meg a száz leggazdagabb magyarról szóló kiadvány, de az egyik párt elvégezte azt a munkát, amit a kiadvány szerkesztői nem, és összeadták az illető vagyonát, "amelyet strómanok kezelnek", többek között a médiaiparban és az építőiparban.

2016.05.14 14:26MTI

Strómanjain keresztül Orbán Viktor miniszterelnök a leggazdagabb magyar, 205 milliárd forintos vagyonával - mondta az Együtt elnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

Szigetvári Viktor közölte, a héten jelent meg a száz leggazdagabb magyarról szóló kiadvány, de az Együtt elvégezte azt a munkát, amit a kiadvány szerkesztői nem, és összeadták Orbán Viktor vagyonát, "amelyet strómanok kezelnek", többek között a médiaiparban és az építőiparban.

Ez alapján szerintünk Orbán Viktor Magyarország legsikeresebb vállalkozója 205 milliárd forintos vagyonával - mondta. Hozzátette: ez 15-20 év alatt "csodálatos vagyonosodás".

Szigetvári Viktor szerint attól, hogy Orbán Viktor megkéri a családtagjait, a politikai érdekköréhez tartozó strómanokat, hogy kezeljék a pénzét, attól még az a pénz az övé marad. Fontos, hogy mindenki megismerje, nem tisztességes nagyvállalkozók Magyarország leggazdagabb emberei, hanem Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, aki az adófizetők pénzén gazdagodott meg - hangsúlyozta.

Jelezte: ennek érdekében tájékoztató kampányt is indítanak. A politikus szólt arról is, hogy a párt megítélése szerint bűn, ha adófizetői pénzből vagyonosodnak emberek, "akik önmaguk tehetsége folytán nem tudtak volna meggazdagodni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.