Ünnep

Pünkösd - Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei

A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők Esztergomban és Budapesten ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

2016.05.14 10:13MTI

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte vasárnap és hétfőn. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők Esztergomban és Budapesten ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

Erdő Péter bíboros az esztergomi bazilikában celebrál szentmisét vasárnap fél 11-kor. Pünkösdhétfőn az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye családi és ifjúsági napját, a karizmák ünnepét tartják a fővárosi máriaremetei kegytemplom kertjében, amelyen Erdő Péter előadást tart az Eucharisztikus Világkongresszusról, délután háromkor pedig az egyházmegye papjaival együtt mutat be szentmisét.

Bogárdi Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke vasárnap 10 órától a budahegyvidéki református templomban, Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke pedig vasárnap 11-kor a budapesti, Deák téri evangélikus templomban hirdet igét.

Pünkösd a keresztények harmadik legnagyobb ünnepe, amelyet húsvét után ötven nappal tartanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.