Lúgot öntött barátnőjére

Súlyosítást kért az ügyészség a lúgos támadással vádolt orvos ügyében

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség annak az orvosnak az ügyében, aki az első fokon eljáró bíróság előtt megtámadta korábbi barátnőjét, majd lúgot öntött a nemi szervére, ezzel maradandó szervi károsodást okozva számára.

2016.05.10 09:32Havariapress

A Fővárosi Törvényszék 2016. május 4-én hozott elsőfokú ítéletet egy budapesti orvossal szemben, aki a vádirat szerint megtámadta korábbi barátnőjét annak lakásánál, majd lúggal öntötte le annak nemi szervét.

Az eljáró bíróság bűnösnek mondta ki az orvost, aljas indokból, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettében, valamint kifosztás bűntettében is, amiért őt négy év börtönbüntetésre ítélte, továbbá öt évre eltiltotta az orvosi hivatásának gyakorlásától is.

Az ítélet azonban egyelőre nem emelkedhetett jogerőre, mert a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, valamint a Fővárosi Főügyészség is fellebbezést jelentett be a döntéssel szemben, súlyosítást, illetve hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabását kérve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.