Tüdőbetegség

Tbc-re tesztelik és oltják a szatymazi gyerekeket a haláleset miatt

Reggel óta oltják a gyerekeket a Szatymazi Általános Iskolában, ahol egy hete halt meg fertőző tüdőbetegségben egy az iskolában február végéig takarítóként dolgozó nő. Összesen 260 diákot vizsgálnak át.

2016.05.02 13:24ma.hu

A gyerekeken úgynevezett Mantoux-tesztet végeznek, azaz egy különleges fehérjét fecskendeznek a bőrük alá. Ezzel a módszerrel ellenőrizhető ugyanis, hogy védettek-e a tbc ellen – mondta az M1 Híradójában a helyszíni tudósító.

A védőoltást még újszülöttként kapta meg mindenki. Egyelőre egyetlen gyereknél sem fedeztek fel semmilyen tünetet, így ez egyelőre csupán megelőző intézkedés, a tesztet pedig három, illetve hat hónap múlva megismétlik.

Az iskola azonnal tájékoztatta a szülőket az esetről, mint ahogy arról is, hogy a takarítónő mindössze február 28-ig dolgozott az iskolában. A betegség lappangási tünete 28-30 nap, amely már letelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.