SOS

Amikor nincs kinek mondani: Édesanyám!

400 életnagyságú papírkarton-gyerek foglalta el az Akváriumot és Budapest tereit pénteken. Az SOS Gyermekfalvak anyák napi kampányával a szüleik nélkül élő, nehéz sorsú gyermekekre hívja fel a figyelmet.

2016.05.01 10:55ma.hu
hirado.hu

Ma mintegy 22 ezer gyermek nem a vér szerinti szüleivel él. Ők egy csoportja azoknak a láthatatlan gyerekeknek, akik ott ülnek mellettünk a villamoson, buszon, sorban állnak a boltban. Többnyire évekig elhanyagolták, bántalmazták őket, mielőtt gyermekvédelmi gondoskodásba kerültek. A veszélyeztetett gyerekek száma még ennél is több: 140 ezren élnek ma Magyarországon olyan körülmények között, hogy akár ki is emelhetik őket a családból, ha nem javulnak életkörülményeik - írja a hirado.hu.

Az SOS Gyermekfalvak közel 400 gyereknek ad családot nevelőszülő hálózatán keresztül Kecskeméten, Kőszegen és Orosházán. A nevelőszülőknél a gyerekek testvéreikkel együtt maradva, családként nőhetnek fel. A fiatalok fejlesztőprogramok, táborok és kulturális programok révén is esélyt kapnak az SOS-től, hogy bepótolhassák az életükből addig kimaradt dolgokat.

„Láthatóvá szeretnénk tenni azt a gyerektömeget, akik ma az országban a legnehezebb sorsot cipelik magukkal. Az ő jóllétükért 80 nevelőszülő dolgozik nálunk nap mint nap, 24 órában, hogy a gyerekek visszakaphassák a jövőjüket.” – mondta Gosztonyi Gábor, az SOS Gyermekfalvak ügyvezető igazgatója.

A következő hetekben a város legmeghökkentőbb pontjain ütközhetünk bele a papírkarton-gyerekekbe: bevásárlóközpontokban, pályaudvarokon, hajvágó szalonokban. A gerillaakciót olyan hírességek is támogatják, mint Pál Dénes, Vastag Tomi, Radics Gigi, Gájer Bálint énekesek, Kassai Viktor futballbíró, Kiss Norbert Európa-bajnok autóversenyző, Barabás Évi, az RTL Klub műsorvezetője. A következő egy hónapban a hírességek a papírkarton-gyerekekkel közös fotókat posztolnak magukról Facebook oldalukon, hogy felhívják a figyelmet az SOS Gyermekfalvak munkájára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.