Védelem

Elfogtak egy brit Boeinget a Gripenek a magyar légtérben

A legmagasabb szintű riasztás érkezett a Kecskeméten állomásozó vadászgépeknek.

2016.04.30 16:28MTI

A legmagasabb szintű riasztást rendelték el 2016. április 30-án szombaton a Magyar Honvédség légvédelmi készenléti szolgálatának.

A British Airways Dubajból induló Boeing utasszállító repülőgépe a román légtéren áthaladva nem lépett kapcsolatba a civil légi irányítással.

A magyar légierő készültségben lévő Gripenjei 12 óra 55 perckor szálltak fel, hogy a gép magyar légtérbe érkezésekor elfogják, azonosítsák a járatot és biztosítsák annak légterünkön való áthaladását.

A légiközlekedési szabályokat megsértő Boeing utasszállító Magyarország légterében a Gripenek jelenlétét látva felvette a kapcsolatot a földi irányítással, majd elhagyta hazánk légterét. A készenléti géppár 13 óra 21 perckor befejezte feladatát és leszállt - állt a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.