Bűnügy

Tizennégy év börtön a hajdúszoboszlói csecsemőgyilkosságért

A vádlottakat előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.

2016.04.29 12:59MTI

Tizennégy év böntönre ítélte a Debreceni Törvényszék pénteken első fokon azt a fiatal nőt, aki megölte újszülöttjét két évvel ezelőtt Hajdúszoboszlón, a gyerek apja bűnsegédként tizenkét év fegyházbüntetést kapott - tájékoztatta a bíróság sajtótitkára az MTI-t.

Veszprémyné Szajkó Márta elmondta, a vádlottakat előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.

A törvényszék megállapította, hogy a pár 2013 májusában ismerkedett meg. Amikor megtudták, hogy a lány terhes, elhatározták, semmiképpen sem tartják meg a gyermeket és titokban tarják a terhességet. A lány egy háztartásban élt a szüleivel, de nekik sem merte elmondani, hogy terhes.

Az internetről tájékozódtak arról, hogy mi árthat egy magzatnak, de a lány a próbálkozásaik ellenére sem vetélt el. Megállapodtak abban, hogy ha a gyermek mégis megszületik, akkor a lány megfojtja, majd szól a barátjának, és az újszülöttet elássák.

A lány 2014. július 8-án este egyedül volt otthon, amikor a szülés megindult. A fürdőkádban állva megszülte a gyermeket, akit brutálisan bántalmazott, majd az újszülöttet egy törülközőbe csavarva a fürdőszoba padlójára tette. Ezt követően telefonon felhívta az édesanyját, majd a gyermek apját. Hazaérkezve a lány anyja értesítette a mentőket, akik bejelentést tettek a rendőrségen.

Az orvosszakértői vélemény szerint az újszülött sérülései olyan súlyosok voltak, hogy a szakszerű orvosi segítség sem menthette volna meg.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész súlyosításért, a védők pedig enyhítésért jelentettek be fellebbezést. Az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.