Diplomácia

Orbán Viktor vendége Bosznia-Hercegovina főmuftija

A vallási méltóság díszebéden vett részt a kormányfővel az Országházban, majd Baranyába utazik, ahol megbeszélést folytat a megye és Pécs város vezetőivel, és előadást tart az egyetemen Az Iszlám vallás a Balkánon címmel.

2016.04.28 13:31MTI
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Magyarországra érkezett Huszein Kavazovics, Bosznia-Hercegovina főmuftija - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön az MTI-t.

A vallási méltóság díszebéden vett részt a kormányfővel az Országházban, majd Baranyába utazik, ahol megbeszélést folytat a megye és Pécs város vezetőivel, és előadást tart az egyetemen Az Iszlám vallás a Balkánon címmel. Huszein Kavazovics megtekinti a legfontosabb baranyai muszlim emlékhelyeket. Tárgyalásai és előadása fő témái a magyar-bosnyák kapcsolatok múltja és jelene, a boszniai muszlimok európai perspektívája, az Európát jelenleg terhelő problémák megoldási lehetőségei - tájékoztatott a sajtófőnök.

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.