Kínaiakból állt a társaság

Bordélyházak üzemeltetői állhatnak bíróság elé Budapesten

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség egy kínaiakból álló társaság tagjaival szemben, akik illegális bordélyházakat üzemeltettek Budapesten.

2016.04.28 12:07Havariapress

A Nemzeti Nyomozó Iroda a közelmúltban indított nyomozást egy kínai állampolgárokból álló társasággal szemben, mert felmerült annak gyanúja, hogy a külföldiek illegális bordélyházakat működtetnek a magyar fővárosban, ahova a lányokat Kínában toborozták.

A nyomozás adatai szerint a társaság legalább 2012 áprilisától űzték ezt a tevékenységet, ez idő alatt számos fiatal nőt utaztattak Kínából Budapestre abból a célból, hogy itt prostituáltként dolgozzanak.

A szexuális munkára szervezett nők a gyanúsítottak által illegálisan üzemeltetett bordélyházakban dolgoztak prostituáltként, tevékenységüket a szervezők egy mandarin nyelvű hetilapban ,,masszázsként" hirdették, s a megrendelők az újsághirdetésre történő bejelentkezés alapján vehették igénybe a szexuális szolgáltatást.

A Készenléti Rendőrség munkatársai 2014. május 31-én 5 helyszínen tartottak házkutatást összehangolt akció keretében, két bordélyházban prostituáltak és szolgáltatásaikat igénybe vevő ügyfelek is tartózkodtak a rajtaütés idején.

A nyomozók a házkutatások során mások nevére szóló okmányokat, közel tízmillió forint értékű fizetőeszközt, kábítószergyanús anyagot, valamint három éles lőfegyvert és lőszereket is lefoglaltak.

Az ügy nyomozását a rendőrség a napokban lezárta, s a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészség részére az öt gyanúsítottal szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.