Országgyűlés

A terrorizmus elleni fellépésről és az állami tisztviselőkről vitázik a parlament

Az első napirendi pontban Pintér Sándor előterjesztése kerül terítékre, amely a terrorfenyegetettség esetére vonatkozó középszintű intézkedéseket foglalja össze.

2016.04.27 07:36MTI

A belügyminiszter terrorizmus elleni fellépéssel összefüggő törvénymódosító csomagjáról, valamint a Miniszterelnökség állami tisztviselők jogállását és illetményrendszerét átalakító indítványáról is tárgyal mai ülésnapján az Országgyűlés.

A munka reggel 9 órakor kezdődik, az első napirendi pontban Pintér Sándor előterjesztése kerül terítékre, amely a terrorfenyegetettség esetére vonatkozó középszintű intézkedéseket foglalja össze, kiegészítve a kormánypártok által kezdeményezett alaptörvény-módosítást, amely új különleges jogrendként létrehozná a terrorveszélyhelyzetet.

Általános vitát tartanak még a belügyminiszter két másik javaslatáról is, amelyek az önkormányzati törvényen és a polgári perrendtartás szabályain változtatnának.

Az állami tisztviselőket érintő módosítás vitájára az ülésnap végén kerül sor. Lázár János a hatályos köztisztviselői törvénytől eltérő jogállást és az előmenetelhez kapcsolódó, sávosan emelkedő illetményrendszert javasol az állami tisztviselőknek. A tárcavezető szerint ezzel július 1-jétől 20 ezer járási hivatalban dolgozó feladata, felelőssége változik, miközben a fizetések 30-50 százalékkal emelkednek, elsősorban azoknál, akik közvetlen kapcsolatban állnak az ügyfelekkel.

Az Országgyűlés hétfőn fejezi be aktuális kéthetes ülését. A képviselők ekkor - az ilyenkor szokásos kérdések és azonnali kérdések mellett - az uniós források 2007-2013 közötti felhasználásáról tartanak politikai vitanapot a kormányoldal kezdeményezésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.