Klik

Még egy kis koncot vetnek: havi ötvenezer az iskoláknak

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) 2016 áprilisától biztosítja az intézmények számára a működést kiegészítő ellátmányt, amelynek összege intézményenként ennyi.

2016.04.26 16:07MTI

A Klik azt írta, hogy ezt az összeget az illetékes tankerület biztosítja készpénzfelvétel vagy postai kézbesítés útján. A havonta megújuló keretösszeg az azonnal esedékessé váló, átutalással nem rendezhető rendkívüli kiadások fedezésére szolgál. A felvett összeggel az arra jogosult személynek 30 napos határidővel kell elszámolnia.

Kitértek arra is, hogy az állami intézményfenntartó a kiegészítő ellátmány mellett folyamatosan biztosítja az iskolák megfelelő színvonalú és biztonságos működéséhez készpénzben szükséges pénzügyi forrást is, amely az intézmények számára eseti igényléssel folyamatosan elérhető.

A fenntartó a havonta igényelhető, azonnali megoldást igénylő kiadások kifizetésére szánja a fenti összeget, ezen felül biztosítja a keretet a tankerületek részére a felmerülő szállítói számlákra, és tervezetten rendezi a fennálló tartozásállományt, amely az elmúlt másfél hónap alatt jelentős mértékben csökkent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.