Ellenőrzés

A Számvevőszék nekimegy az MNB-alapítványoknak

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megkezdte a jegybanki alapítványok gazdálkodása ellenőrzésének előkészítését.

2016.04.26 13:40MTI

Az ÁSZ-közleményben felidézték, hogy az Országgyűlés elfogadta a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény módosítását, mely lehetővé teszi, hogy az Állami Számvevőszék ellenőrizze az MNB által alapított alapítványok gazdálkodását.

Hozzáteszik: az Állami Számvevőszék általános hatáskörrel végzi a közpénzekkel és az állami és önkormányzati vagyonnal felelős gazdálkodás ellenőrzését.

Leszögezik: ÁSZ ellenőrzéseit előre meghatározott és nyilvános féléves ellenőrzési terv alapján, utólagosan végzi. Az ellenőrzések megállapításait, javaslatait pedig az ellenőrzések lezárását követően jelentésben hozza nyilvánosságra.

Az Állami Számvevőszék küldetése, hogy szilárd szakmai alapon álló, értékteremtő ellenőrzéseivel előmozdítsa a közpénzügyek átláthatóságát. Az ÁSZ javaslataival a közpénzek szabályos, gazdaságos, hatékony és eredményes felhasználását segíti elő - olvasható a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.