Országgyűlés

Több mint húsz kérdést kell megválaszolnia a kormánynak

A képviselők 24 kérdést intéznek a kormányhoz az Országgyűlés mai ülésén, amelyen a legtöbb esetben, tizenháromszor az emberi erőforrások miniszterének kell válaszolnia.

2016.04.18 08:08MTI

A parlament aktuális ülésének utolsó napja délelőtt 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a kérdések következnek egy órában.

A parlament honlapján elérhető információk alapján a fideszes Dunai Mónika arról beszél majd kérdésében, hogy az emberek kevesebbet költenek gyógyszerekre. A szocialista Bangóné Borbély Ildikó arra vár választ Balog Zoltántól, hogy a kabinet mit kíván tenni a kullancsok okozta fertőző betegségek megelőzéséért.

A jobbikos Farkas Gergely azzal a kérdéssel fordul majd a miniszterhez, hogy újra kívánja-e szabályozni a kormány a diákok érdekképviseleti rendszerét. Az LMP-s Szél Bernadett arról kérdezi Balog Zoltánt, hogy "megfizetett bölcsődei dolgozók nélkül üres ígéret marad-e a bölcsődeépítési program".

A kérdéseket követően az azonnali kérdések és válaszok órájával, majd napirend utáni felszólalásokkal ér végét az Országgyűlés ülése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.