Állati

Fonyódon nyílik a Balaton első kutyás strandja

Egy 1200 négyzetméteres szabad rész áll majd a kutyások rendelkezésére, ahol minden higéninai eszköz, valamint a kutyáknak homokozó, "pisilőfa" is megtalálható majd, ráadásul belépőjegyet sem szednek.

2016.04.16 15:23ma.hu

Egyre keresettebbek a kutyabarát helyek, legyen szó étteremről, szállodáról, vagy kávézóról. Sok gazdinak azonban nagy szívfájdalma, hogy a szezonban a strandokra nem viheti be kedvencét. Ez hívta életre a Falkastrand programot a Balatonnál: minden szeptemberben, az utolsó napsütést kihasználva hirdetik meg a kutyás találkozót Balatonfűzfőn, amikor az ebek legálisan is megmártózhatnak a tóban.

Fonyódon is úgy döntöttek, változtatnak: a Balaton első kutyás-strandja jöhet létre a városban májustól, miután az önkormányzat rábólintott az ötletre, és a helyét is kijelölték a településen - írja a hirado.hu.

A kutyás strand területének kialakításához novemberben kezdték el a terület körbejárását: megkérdeztek kutyásokat is, akiknek általános véleménye az volt, hogy ne kerítsék el a kialakítandó területet, így egy 1200 négyzetméteres szabad rész áll majd a kutyások rendelkezésére, ahol minden higéninai eszköz, valamint a kutyáknak homokozó, „pisilőfa” is megtalálható majd, ráadásul belépőjegyet sem szednek.

MTI H. Szabó Sándor

"Minden hatóságot körbetelefonáltak a kollégáim, és senki nem említett olyan jogszabályt, ami miatt ne lehetne megvalósítani" - mondta Hidvégi József polgármester.

A polgármester elmondta azt is, hogy a kutyás strand megvalósításával elképzelhető, hogy még több vendég érkezik majd Fonyódra, hiszen a kutyabarát város többeket vonz majd.

Hozzátette, hogy a város honlapján található kiadó nyaralók esetében fel fogják tüntetni, hogy az adott ház fogad-e kutyát vagy sem.

A város vezetése 1 millió forintot különített el a strand kialakítására, a bővítésre és működtetésre - húzta alá Hidvégi József.

Fonyód 14 kilométeres partszakaszán 11 strand található, a kutyás strand pedig a kikötőtől nyugatra a vízirendőrség mögötti zöld területen lesz majd.

A hírek szerint hamarosan Balatonbogláron is kialakíthatnak egy kutyás strandot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.