MEKH

Az előrefizető-mérős Tigáz-ügyfelek hamarabb átkerülnek a Főgázhoz

Tájékoztató levelet küldenek, amely részletesen bemutatja folyamatot, illetve tartalmazza a kitöltendő és aláírandó dokumentumokat.

2016.04.15 23:30MTI

Az előre fizető mérővel rendelkező Tigáz-ügyfelek hamarabb átkerülhetnek a Főgázhoz, már áprilisban elkezdődik az előre fizető mérők átállítása és a feltöltőkártyák cseréje - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.

A közlemény emlékeztet: a hivatal határozata alapján október elsejétől a Főgáz Zrt. látja el a Tigáz Zrt. egyetemes szolgáltatásban vételező földgáz felhasználóit. Közölték: annak érdekében, hogy az előre fizető mérők átállítása ütemezetten és zökkenőmentesen történhessen meg, a Tigáz és a Főgáz a hivatallal történt előzetes egyeztetést követően a felhasználóknál kezdeményezni fogja a szabad kereskedőváltást.

A Tigáz Zrt. erről az érintett felhasználóknak tájékoztató levelet küld, amely részletesen bemutatja folyamatot, illetve tartalmazza a kitöltendő és aláírandó dokumentumokat. A földgázszolgáltatás igénybevételének elengedhetetlen feltétele az előre fizető mérők átállítása és a kártyák cseréje.

A hagyományos mérővel rendelkező felhasználók átadása október elsejével történik meg, nekik nincs teendőjük - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.