Illegális bevándorlás

KKM: Macedónia mindent megtesz Európa védelméért

Magyarország elismeréssel tekint Macedóniára, mivel az ország mindent megtesz azért, hogy megvédje Európát a tömeges, ellenőrizetlen illegális bevándorlással szemben.

2016.04.11 17:01MTI

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) közleményében kifejtették: a magyar álláspont az illegális bevándorlási válság kezdete óta változatlan, Magyarország mindig a külső határok védelmének fontosságát hangsúlyozta, és jelenleg ezt a munkát Macedónia végzi el.

Elfogadhatatlan, hogy az illegális bevándorlók a szabályokat felrúgták, megtámadták a macedón rendőröket és megpróbáltak bejutni az ország területére - emelték ki. Úgy fogalmaztak, "ismerjük a jelenséget", hiszen tavaly Röszkénél az illegális bevándorlók kövekkel és betondarabokkal dobálták a magyar rendőröket, és megpróbáltak átjutni a határzáron.

A szabályokat mindenkinek be kell tartania, "nem vonulhat végig Európán több millió ellenőrizetlen illegális bevándorló" - áll a KKM közleményében.

A macedón biztonsági erőknek könnygáz, villanógránát és gumilövedék bevetésével sikerült megfékezniük vasárnap az Idomeni görög falu közelében lévő táborból érkezett migránsok kétszeri rohamát a határkerítés ellen. Szemtanúk beszámolója szerint a görög rendőrség nem avatkozott közbe, a távolból figyelte az eseményeket.

Emberi jogi szervezetek szerint az akcióban mintegy 300 migráns és 23 rendőr sebesült meg. A könnygáz miatt a bevándorlók közül kétszázan légzési gondokkal küszködnek, sok embert pedig a gumilövedékek sebesítettek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.