Beruházás

Több mint 40 milliárd forint értékben építene új közlekedési csomópontokat a kormány

Több városban intermodiális csomópontok létesülnek a kormány döntése értelmében, a projektek megvalósításához 42 milliárd forintra van szükség.

2016.03.25 16:30MTI

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározat szerint csomópont épül Kaposváron 10,5 milliárd forintból, Miskolcon 7,5 milliárdból. Nyíregyházán 6 milliárd forintból valósulna meg a projekt, a székesfehérvári fejlesztésekre 6,5 milliárd forint jutna, Tatabányán és Bicskén pedig 11,5 milliárd forint. A kedvezményezett minden esetben részben vagy teljes mértékben a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.).

A kormánydöntés értelmében a nemzeti fejlesztési miniszternek az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program 2016-os fejlesztési keretének elfogadásakor vagy soron következő módosításakor be kell terveznie ezeket a projekteket. Továbbá a rendelkezésre álló keretösszeg bővítése és további városok fejlesztéseinek céljából a nemzetgazdasági miniszterrel közösen meg kell vizsgálnia az európai beruházási bank vagy más kedvezményes hitelforrások bevonásának lehetőségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.