NMHH

Televíziós játékfilmek készítését és körzeti televíziók műsorait támogatja a médiatanács

Televíziós játékfilmek készítését, valamint helyi, körzeti televíziók rendszeresen jelentkező műsorait támogatja Magyar Média Mecenatúra programja keretében a médiatanács.

2016.03.26 02:30MTI

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleménye szerint április 28-ig lehet jelentkezni a televíziós játékfilmek támogatására kiírt, 600 millió forint keretösszegű Fehér György pályázatra, amelynek bírálóbizottsága előnyben részesíti a gyermek- és ifjúsági témájú, az aktuális magyar történelmi és kulturális évfordulókhoz kapcsolódó filmeket, valamint a történelmi vagy kulturális szempontból jelentős személyiségekről készített alkotásokat és a magyar irodalmi művek feldolgozásait. A nyertes filmeket jövő november végéig kell elkészíteni.

Az elmúlt években 28 játékfilm kapott közel 2,4 milliárd forint támogatást a médiatanácstól, köztük a Magyar Filmhéten négy díjban is részesült Félvilág és a sikeres Rejtő-adaptáció, A fekete múmia átka - írták.

Közölték azt is, hogy a médiatanács csaknem 106 millió forint értékben támogatta 24 helyi, körzeti televízió rendszeresen jelentkező műsorait a Magyar Média Mecenatúra program 2015-ös pályázatának utolsó, negyedik fordulójában. Sikerrel pályázott 11 közéleti és hét kulturális magazin, valamint hat hírműsor. A médiatanács 2011 óta több mint kétmilliárd forinttal támogatta 455 helyi és körzeti televízió műsorainak létrejöttét - emelték ki, és egyúttal jelezték, a 2016-os pályázat első fordulójára április 7-éig lehet jelentkezni az idén bevezetett elektronikus pályázati rendszeren keresztül.

Közölték: a Magyar Média Mecenatúra program keretében elkészült összes filmalkotást egybegyűjtő katalógus már online is elérhető a www.nmhh.hu oldalon.

Azt is írták, a Magyar Média Mecenatúra program közösségi, illetve kisközösségi médiaszolgáltatóknak szóló idei rezsipályázatának második fordulójában 20 pályázó - 3 közösségi és 3 kisközösségi rádió, valamint 14 televízió - jutott összesen 106,6 millió forint támogatáshoz.

A médiatanács 2011 óta 484 alkalommal, közel 2,4 milliárd forintos összegben járult hozzá közösségi médiumok rezsiköltségeihez - fűzték hozzá.

A médiatanács megítélt a Debreceni Mozgóképkultúra Alapítványnak 2 millió forintot az idén márciusban százéves korában elhunyt Czeisler Ferencről, a modern cirkusz atyjáról és holokauszt-túlélőről készülő dokumentumfilmhez azonnali forgatási támogatásként - írták.

A közleményben beszámoltak arról is, hogy a médiatanács 500 ezer forintot ad a jövő héti Friss Hús 3.0 filmszemle legjobb magyar élőszereplős, illetve animációs rövidfilm rendezőjének, valamint 1,8 millió forint értékben ajánl fel díjat az idei Szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztiválhoz kapcsolódóan.

Ezeken kívül további egymillió forintot szán a Hatvan év múltán című, fiatal amatőr és profi filmeseknek szóló tematikus rövidfilmpályázat díjazására, amelyet az '56-os forradalom 60. évfordulója alkalmából hirdetett meg a szolnoki TiszaPart Mozi. A pályázat jelentkezési határideje szeptember 1., a várt pályázatok hossza dokumentumfilmek esetében legfeljebb 60 perc, a kísérleti, animációs és kisjátékfilmek esetében maximum 10 perc - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.