NMHH

Négy helyi rádiós frekvencia pályáztatásáról döntött a médiatanács

Három helyi rádiós frekvencia pályázatának tervezetét is elfogadta e heti ülésén a médiatanács.

2016.03.26 01:30MTI
hirdetés

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleménye szerint a 30 ezer fős vételkörzetű Hajdúböszörmény 98,9 MHz és a 24 ezer fős vételkörzetű Hajdúszoboszló 100,6 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi jellegű hasznosítását célzó pályázati felhívások szövegét a médiatanács véglegesítette és honlapján néhány napon belül közzéteszi. A médiatanács honlapján nemsokára szintén olvashatók lesznek a 26 ezer fős ellátottságú Kisvárda 93,4 MHz helyi rádiós frekvencia közösségi jellegű, valamint a 60 ezer fős vételkörzetű Velence-Meleg-hegy 90,4 MHz kereskedelmi jellegű hasznosításáról szóló dokumentumtervezetek.

Közölték továbbá, hogy a püspökladányi Sárrét FM, illetve a pásztói Vár TV szolgáltatóira 10-10 ezer forint bírságot szabott ki a médiatanács, mert a vállaltakhoz, illetve az előírásokhoz képest kevesebb helyi közéleti, közszolgálati és hírtartalmat tettek közzé.

A médiatanács figyelmeztette a miskolci Rádió M médiaszolgáltatóját a reklámszabályok betartására, mert a rádió egyik decemberi adásában egy alkalommal olyan benzinkútreklámot népszerűsített, amely közvetlenül szólított fel gyerekeket arra, hogy rábeszéljék szüleiket vagy másokat a vállalat plüssállatainak megszerzésére. Szintén figyelmeztetésben részesült a Kossuth Rádió szolgáltatója, mert egy decemberben közreadott, kartellellenes témájú társadalmi célú reklám megrendelőjét nem nevezte meg a közleményben - írták.

Az RTL Klub az Éjjel-Nappal Budapest sorozatának 750. és 752. epizódjainak előzetes klasszifikációjára benyújtott kérelmére a médiatanács megállapította, hogy a szóban forgó műsorokat a televíziónak a 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába kell majd sorolnia - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.