Közoktatás

Nemzeti Pedagógus Kar: a tényleges szakmai megoldások csak tárgyalással születhetnek meg

Véleményük szerint a Köznevelési Kerekasztal alkalmas lehet arra, hogy érdemi javaslatokkal segítse a döntéshozókat a szükséges változtatások meghozatalában.

2016.03.20 17:23MTI

A tényleges szakmai megoldások, amelyek elősegíthetik az oktatási rendszer hatékonyabb működését, csak a jogszabályok adta lehetőségek között, tárgyalások útján születhetnek meg - közölte a Nemzeti Pedagógus Kar vasárnap az MTI-vel.

Véleményük szerint a Köznevelési Kerekasztal alkalmas lehet arra, hogy érdemi javaslatokkal segítse a döntéshozókat a szükséges változtatások meghozatalában. Hozzátették: azért dolgoznak a kerekasztali munkacsoportokban, hogy a lehető leghamarabb a kormány elé lehessen terjeszteni a jogszabály változtatást igénylő tervezeteket.

Kiemelték: a pedagóguskar küldöttei gyakorló pedagógusként, és a környezetükből kapott információk alapján az elmúlt két évben többször jelezték, hogy egyre nehezebb a mindennapi munka elvégzése az intézmények és a kollégák számára is. Mint írják, egyáltalán nem lehetnek elégedettek azzal, hogy e jelzések ellenére lassan, és csak az erősödő civil kezdeményezések hatására kezdett érdemben tárgyalásokat a kormányzat.

A megkezdett munka eredményes folytatásához szükség van mindenkire, aki szervezett keretek között szeretne tenni az oktatás ügyéért - írják. Ezért azt kérik, hogy a most sorra kerülő területi választásokon a pedagógusok megválasztható küldöttként, és szavazóként is segítsék a kar feladatainak eredményesebb elvégzését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.